»V BIM smo se podali z največjim projektom« - Grand Park Hotel Rovinj

 Grand Park Hotel Rovinj je sprejel prve goste. Hotel so gradili dve leti, in sicer na lokaciji starega hotela Park, ki so ga v celoti porušili. Je najnovejši in najprestižnejši hotel verige Maistra. Hotel se lahko pohvali s petimi zvezdicami in je najprestižnejši hotel, ki so ga letos odprli na hrvaški obali.

Preberi več: »V BIM smo se podali z največjim projektom« - Grand Park Hotel Rovinj

Primer dobre prakse: Celotni BIM model izdelan z orodjem DDS-CAD

Podjetje Niverplast B.V. iz Rijssena je podjetje, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo strojev ter pakirnih linij v glavnem namenjenih za prehransko industrijo. V industrijski coni area 't Lochter 3 v Hellendoornu na parceli veliki 1,9 hektara bo zgradilo nov poslovni objekt v izmeri 13.033 m2. Gradnjo bodo pričeli pred začetkom poletnih počitnic 2015, dela pa morajo biti zaključena do konca leta.

Preberi več: Primer dobre prakse: Celotni BIM model izdelan z orodjem DDS-CAD

Primer dobre prakse: S pomočjo BIM projektiranja do optimalnih inštalacij

Nasproti sedeža podjetja Voortman Steel Machinery na Nizozemskem je bil v lanskem letu odprt sodoben »Experience Center«. V centru so javnosti predstavljene inovacije in dosežki podjetja Voortman. Na 2000 m2 površine center ponuja skoraj vse delujoče stroje podjetja. Demonstracijski center je opremljen s stroji, ki omogočajo demonstracijo izdelave jeklenih profilov, plošč in trakov ter obdelavo površin.  Center je namenjen tudi za organizacijo dogodkov za potencialne stranke, stranke, dobavitelje, sodelavce in druge.

Preberi več: Primer dobre prakse: S pomočjo BIM projektiranja do optimalnih inštalacij